1   Montera bort filtret

Tag även bort eventuella sensorer.

2   Skicka filtret till oss

Beställ genom att fylla i kontaktformuläret. Vi skickar dig eller verkstaden en fraktsedel via e-post som du fäster på paketet. Som privatperson lämnar du in paketet på DHL Servicepoint. Är ni en verkstad så hämtar DHL filtret hos er.

3   Vi rengör filtret

Vi testar filtret och rengör det med EcoCleaners unika och tillförlitliga rengöringsmetod så att det i princip blir som nytt igen. Se mer nedan. Rengöringen tar 1-2 dagar och vi lämnar rengöringsgaranti.

4   Filtret skickas tillbaka

DHL levererar filtret tillsammans med testprotokoll till servicepoint för utlämning eller direkt till verkstaden. Faktura skickas via e-post.


Så rengörs ett partikelfilter till personbil

När vi mottar ett partikelfilter kan detta vara antingen en Testisärplockad filtermodul eller en hel modul där partikelfiltret sitter ihop med katalysatorn. Sitter partikelfiltret och katalysatorn i samma modul, måste en delning utföras för att komma åt att rengöra partikelfiltret.

Vi börjar med att kontrollera så att filtret inte är trasigt. Sedan testar vi genomströmningen i filtret och skriver ut ett testprotokoll.

 


IMG_2205Rengöring av filtret görs med en unik metod som anpassas efter vilken typ av det är och hur smutsigt det är. Filtret värms sakta upp till 700 grader i en specialugn, vilket tar ca 7 timmar. Därefter sker avkylning under kontrollerade förhållanden.


Tryckluft avsmalnad

Därefter sker rengöring med torr tryckluft till dess alla kristalliserade partiklar avlägsnats och tagits om hand. Vi undviker helt kemikalier och vätskor i partikelfilter!

Efter rengöring skrivs ett nytt testprotokoll ut som visar att vi nått 85-95 % rening. Därigenom återstår yttre polering av filtermodulen.

 


rengoring_fore_efter_liten

 

 

 

På bilden ses ett partikelfilter och katalysator som eftermonterats på en Volvo grävmaskin, före och efter rengöring.

Rengöringsgaranti

Om partikelfiltret mot förmodan skulle sätta igen sig inom 12 månader så rengör vi det igen utan extra kostnad. Ett riktigt rengjort filter förväntas dock hålla lika länge som  det tidigare gjorde.

 

ringAlla dagar 8-22

epost

besparing