1   Montera bort filtret

Partikelfiltret behöver monteras bort (gör själv eller vänd dig till vilken  verkstad du vill, vi monterar inte ur filter). Givare/sensorer kan sitta kvar.

2   Skicka filtret till oss

Beställ genom att fylla i kontaktformuläret.
Alternativ om du monterar ur ditt filter själv:
Vi mejlar dig en fraktsedel som du skriver ut och sätter på paketet (packa i kartong). Lämna in på DHL Servicepoint.

Alternativ om du tar hjälp av en verkstad för att montera ur filtret:
Meddela oss vilken verkstad och dag som du lämnar in bilen. Vi kontaktar dem den dagen och ser till så det blir upphämtning så snart filtret är urmonterat. Fraktsedeln mejlas till verkstaden. Vi hämtar på alla verkstäder i landet. Ni gör upp om fakturan ska gå till dig eller verkstaden.

3   Vi rengör filtret

Vi testar filtret och rengör det med EcoCleaners unika och tillförlitliga rengöringsmetod så att det i princip blir som nytt igen. Se mer nedan. Rengöringen tar i regel 1 dygn och vi lämnar rengöringsgaranti.

4   Filtret skickas tillbaka

DHL levererar filtret tillsammans med testprotokoll till servicepoint för utlämning eller direkt till verkstaden. Faktura skickas via e-post.


Så rengörs ett partikelfilter till personbil

När vi mottar ett partikelfilter kan detta vara antingen en Testisärplockad filtermodul eller en hel modul där partikelfiltret sitter ihop med katalysatorn. Sitter partikelfiltret och katalysatorn i samma modul, måste en delning utföras för att komma åt att rengöra partikelfiltret.

Vi börjar med att kontrollera så att filtret inte är trasigt. Sedan testar vi genomströmningen i filtret och skriver ut ett testprotokoll.


IMG_2205Rengöring av filtret görs med en unik metod som anpassas efter vilken typ av det är och hur smutsigt det är. Filtret värms sakta upp till 700 grader i en specialugn,  och bränns sedan ca 12 timmar. Därefter sker avkylning under kontrollerade förhållanden.


Tryckluft avsmalnad

Därefter sker rengöring med torr tryckluft i precisionsstråle till dess all aska avlägsnats och tagits om hand. Vi undviker helt kemikalier och vätskor i partikelfilter!

Vi gör nya luftflödestester och ger oss inte förrän vi fått det helt rent. Därefter svetsas filtret ihop igen.


rengoring_fore_efter_liten

På bilden ses ett partikelfilter och katalysator som eftermonterats på en Volvo grävmaskin, före och efter rengöring.

Rengöringsgaranti

Om partikelfiltret mot förmodan skulle sätta igen sig inom 12 månader så rengör vi det igen utan extra kostnad. Ett riktigt rengjort filter förväntas dock hålla lika länge som  det tidigare gjorde.

ring

epost

besparing